Moc Olejku Lawendowego

0
  • stosowany na skórę wykazuje właściwości przeciwgrzybiczne, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne
  • normalizuje produkcję łoju. Idealny do pielęgnacji cery trądzikowej, tłustej oraz zniszczonych, łatwo przetłuszczających się włosów

W aromaterapii stosowany ze względu na działanie relaksacyjne, odprężające, przeciwdepresyjne. Ułatwia zasypianie, przywraca równowagę emocjonalną, łagodzi napięcia nerwowe, ból głowy.

Olejek Lawendowy pachnie świeżo, kwiatowo-ziołowo, nieco drzewnie. Nuta zapachowa górna i środkowa. Znakomity do nawadniania powietrza oraz perfumowania kosmetyków.

Zapach lawendy odstrasza komary, pajęczaki i gryzonie. Olejek Lawendowy może być zatem stosowany jako naturalny repelent.

Share.

About Author

Leave A Reply

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij